Кликнете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.
Разгледани скоро
Няма продукти

Общи условия

ВАЖНО!
Моля внимателно прочетете по-долу, преди да използвате уеб сайта ни!
Ако ползвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с условията му.
Ако НЕ ПРИЕМАТЕ условията ни, моля не използвайте сайта!
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които “Парагон Трейдинг” ООД предоставя Услуги на потребителите си посредством Интернет магазина си. Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра ни или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от него Потребителя се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия. Идентифициране на Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра ни на IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.

Правила за използване на сайта
„Парагон Трейдинг” ООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на интернет сайта ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани сайта му (наричан по-долу "Сайта") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните търговски марки.
Не се разрешава материалите в Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или споделяни, за каквато и да било обществена или търговска цел. Публикуването на информация от сайта в други сайтове, без писмено наше разрешение, е забранено и ще бъде преследвано с всички форми на приложимите закони в Република България.
Материалите и информацията публикувани в Сайта са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

Права и отговорности на страните
Материалите, стоките и услугите в Сайта са ограничени само до посочените условия за всеки един от тях, без да се осигуряват каквито и да е гаранции вкл. търговски и целеви. Задълженията на Сайта по отношение на стоките и услугите, които се предлагат в Сайта зависят от вносителите и/или дистрибуторите на предложените продукти и ЗЗП, и нищо публикувано в сайта не може да ги промени. Не даваме гаранция за коректността и пълнотата на публикуваните материали, описания или услугите на сайта. "Парагон Трейдинг" ООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваната информация, стоки, услуги и/или цени. Възможно е да има публикувана информация за стоки или услуги, която да е остаряла, като Ние не поемаме отговорността да ги актуализираме. Възможно е публикуваната информация в Сайта, да се отнася до стоки, услуги, софтуер, които не се предлагат към момента. За информация за наличните предлагани продукти се свържете с нашият отдел за поддръжка на клиентите, на посочените координати за контакти в сайта.
"Парагон Трейдинг" ООД запазва правото си да откаже обслужване на потребители на онлайн магазина включително, но и не само в случаи на злоупотреба с поръчки и употреба на нецензурни думи и/или омразна реч при коментари в настоящия сайт и/или социалните мрежи на PERUKI.BG

Информация от потребителите
Ние не получаваме конфиденциална или защитена информация от вас чрез сайта. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от сайта, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до сайта с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от сайта е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. Сайта използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси, за да може да ви предостави услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да изпълним поръчките Ви, или поддържаме контакт с Вас относно използваните услуги или за да ви информираме за наши продукти, услуги и/или оферти. Ние не продаваме или не отдаваме под наем, както и по никакъв начин не предоставяме изпратената от Вас лична информация на трети лица..

Ограничение на отговорността
Сайта, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети вкл. , но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др., произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на сайта, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение от Сайта за възможност да възникнат подобни вреди. В случай , че в следствие на използването на Сайта, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране, поправка на оборудване или информация Вие поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.

Използване на софтуер
Наличният Софтуер , който е достъпен чрез публикувани препратки от сайта е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партньори. Молим, преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговия собственик.

Търговски марки
Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в сайта са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

Условия за препратки към този Web сайт.
Сайт с препратка към Сайта трябва да отговаря на следните условия:
може да сочи към съдържание на Сайта, но не и да го копира;
не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на Сайта;
не трябва да посочва явно или неявно, че Сайта налага или препоръчва него или продуктите му;
не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на Сайта
не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи.

Препратки към сайта
Вие можете да създавате препратки към сайта от други сайтове, но само след като приемете условията на Сайта. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.
Препратки към други Web сайтове собственост на трети лица
Наличните препратки от сайта към Web сайтове, собственост на трети лица, са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, вие ще излезете от сайта. Сайта не контролира тези сайтове и не поема никаква отговорност за някой от тях или тяхното съдържание. По този начин Сайта по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица , вкл. информацията публикувана в тях. При посещението си в тези сайтове, вие правите това изцяло на своя отговорност и свой риск.

Промяна на цени на стоки
Сайта има правото да променя цените, по свое усмотрение и по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на информация или продукти на сайта, Сайта има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи никакво обезщетение на потребителя, освен възстановяване на сумите, платени от потребителя, ако има такива.
Съобщението за намалени цени представлява поставяне на новата цена до старата, като последната е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.
Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите Съгласно ЗЗП ние от Сайта сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:
1. името и адреса ни – „Парагон Трейдинг” ООД , гр. Стара Загора 6000, бул. „ Патр. Евтимий’’ 93 А , BG123603909.
2. основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт
3. цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.
4. стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките може да видите при създаването на поръчка, след като въведете адреса си за доставка в сайта. в количката Ви.
5. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
6. Начините за Доставка са описани подробно в Срокове и Доставка.
7. Плащането на поръчката е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Плащане на поръчка

Плащането на направените поръчки може да бъде извършено по следните начини:

  • Плащане при доставката - Вие заплащате поръчката си на куриера при получаването ѝ. Приема се плащане единствено в брой /не се приемат плащания с карта/.
  • Онлайн плащане - можете да платите продукти в момента на създаване на поръчката онлайн с карта.
  • По банков път - ако изберете плащане по банков път, ще получите данни за извършване на банков превод и с помощта на Вашето онлайн банкиране можете да наредите превод за сумата на поръчката Ви. Тъй като в момента преводите пристигат за няколко часа, ние ще видим направеното плащане от Вас в деня в който го наредите (естествено при направен превод навреме за да пристигне същия ден) и ще обработим поръчката Ви.

Моля имайте в предвид, че без значение от избрания от Вас начин на плащане, е възможно да бъде поискано пълно или частично авансово плащане на поръчката.

Доставка на поръчаните от Вас продукти:

Извършваме доставките на продукти до Вас основно с куриерска фирма Спиди. За повече информация за доставката можете да прочетете ТУК в страницата за доставка.


Отказ от стоката
Вие като потребител имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 14 дни от получаване на стоката в случай , че те не са използвани освен за проба (функционалност на стоката, съвпадане на размер), не е увредена цялостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката) , в който стоката е получена при условията на чл. 54 и чл.55 от ЗЗП. При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП в срок от 14 дни от получаване на стоката и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.
При получаване на пратката трябва да проверите външният вид на пакета липса на повреди смачквания или намокряне.
При нарушения във външния вид на пратката възникнали при транспорта, сте длъжни да се обърнете към куриера за „Протокол за увредена пратка”.
Непотърсени и неполучени от офиса ни поръчки до 14 дни, автоматично се анулират.

Връщане на поръчка, класирала се за бонуса "Безплатна доставка"

Тъй като безплатната доставка е бонус, който PERUKI.BG дава на клиентите си за поръчки над определена сума, при връщане на продукт от поръчка с безплатна доставка, ако стойността на поръчката, след изваждане на стойността на върнатия продукт, падне под изискуемата за безплатна доставка сума, стойността на доставката се удържа от върната на клиента сума.

Например ако сте поръчали и платили по банков път 3 продукта по 110 лв, сумата на поръчката става 330лв. Ако теглото е под 3.00 кг. Вие се класирате за бонуса "Безплатна доставка до офис /Не важи за автомати/ на Спиди". Ако след доставката решите, че искате да върнете един от продуктите, то сумата на поръчката става 330-110=220 лв. В този случай поръчката вече не се класира за безплатна доставка и възстановявайки сумата за продукта, PERUKI.BG ще удържи сумата за доставка от стойността на продукта, който връщате.

Ако връщате и трите продукта от поръчката, сумата за доставка също също няма да бъде възстановена, ако вие като клиент, при направата на поръчката не сте избрали най-евтиния вариант за доставка предлаган от сайта.

Връщане на продукт закупен чрез системата на НЗОК
Уведомяваме клиентите закупили и получили перука чрез системата на Национална Здравна Каса (НЗОК), че замяна на продуктза който се ползва помощ и плащане от НЗОК НЕ Е ВЪЗМОЖНА, поради законови изисквания на НЗОК. В конкретния случай платец и клиент по сделката е НЗОК и единствено НЗОК може да претендира отказ от стоката или замяна.

Повече за връщането на продукт или поръчка можете да прочетете ТУК в страницата за връщане на продукт.

Общи бележки
„Парагон Трейдинг” ООД управлява сайта от офиса си в Стара Загора , България. Сайта не декларира, че материалите или услугите в сайта са подходящи или достъпни извън България и съответно достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, е забранен. Сайта може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за вас.
За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата е-mail и телефони.

Меню

Получаване през НЗОК

Настройки

Create a free account to save loved items.

Sign in

Създайте безплатен профил, за да използвате списъка с желания.

Вход