Кликнете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.
Разгледани скоро
Няма продукти

Безплатно получаване

Получаване на перука с помощта на финансова помощ от НЗОК

Начин за получаване на целева помощ от НЗОК за перуки за хората с увреждания и онкоболни

Предлаганите от нас перуки са медицински изделия и са регистрирани в Изпълнителна Агенция по Лекарствата. Перуките заплащани от НЗОК се предоставят от лицензирани търговци на дребно. НЗОК е определила 128 лв като сума, която заплаща на търговците на дребно, вместо хората с увреждания. При част от продуктите, определените от НЗОК суми не достигат, за да покрият до 100% стойността на помощните средства и медицински изделия и е необходимо частично доплащане от страна на лицето, за да се получи помощното средство или медицинско изделие.

Регистрирани за помощ от Здравна каса към настоящия момент са следните продукти във всичките им цветови разновидности:

 1. Перука Carrie на Ellen Wille : https://www.peruki.bg/bg/perucci-kolekcia-ellen-wille/peruka-carrie
 2. Перука Charlotte на Ellen Wille : https://www.peruki.bg/bg/perucci-kolekcia-ellen-wille/peruka-charlotte-ellen-wille
 3. Перука Debbie на Ellen Wille : https://www.peruki.bg/bg/perucci-kolekcia-ellen-wille/peruka-debbie
 4. Перука Louise на Ellen Wille : https://www.peruki.bg/bg/perucci-kolekcia-ellen-wille/peruka-louise
 5. Перука Miranda на Ellen Wille : https://www.peruki.bg/bg/perucci-kolekcia-ellen-wille/peruka-miranda

Повече за самите продукти можете да прочетете от линковете по-горе. Възможно е да видите че не всички цветове са на една и съща цена. Продукти, които са на склад в Германия са обикновено с по-висока цена. Като най-големия вносител и търговец на перуки в България, се опитваме да сме близо до цените определени от НЗОК, въпреки световния ръст на цените и нарастването на всички разходи, защото знаем колко важно е за една жена да изглежда естествена и красива.

Ellen Wille е немска компания, най-големия производител на перуки в света в момента и може би най-популярния, с качество отговарящо на немските стандарти. Предлагаме техни продукти на склад в България и на склад в Германия, като срока за доставка до България е обикновено 7 работни дни.

Ние сме лицензирана фирма с Удостоверение за Регистрация №028/04.09.2007 година, издадено от Министерство на Труда и Социалната Политика - Агенция за Хората с Увреждания и има сключен договор с НЗОК за предоставяне на перуки на нуждаещите се лица.

Предлагаме Ви възможност за разясняване на процедурата за получаване на безвъзмездна помощ от НЗОК за закупуване на перуки. Ако позвъните на телефон 042 910138 или 0883209040, нашите консултанти ще Ви обяснят с подробности какво е необходимо да направите, за да получите помощнo средство или медицинско изделия.

От 01.07.2022г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) официално пое процеса по договаряне, отпускане, заплащане и контрол на помощни средства, приспособления, съоръжения, медицински изделия (накратко ПСПСМИ) от Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Какви предимства носи на хората с увреждания и нуждаещите се лица новия начин на получаване на помощните средства:

Пестите време:

 • След посещение на ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК ще Ви бъде издаден по електронен път решение/протокол за предписване на перука, На място ще можете да подадете заявление към Районна здравноосигурителна каса (РЗОК) и НЗОК, като то ще бъде изпратено от ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК по електронен път към институцията.
 • РЗОК/НЗОК ще ви извести за издадено одобрение за предоставяне на ПСПСМИ на посочен от Вас телефон и/или имейл адрес, без да се налага да ходите до техен офис.

Имате свобода на избор:

Можете да получите Вашето перука от цялата страна, без да има значение в кое селище на българия живеете.

Какво трябва на направите, за да се възползвате от финансовата помощ за получаване на ПСПСМИ чрез РЗОК / НЗОК:

 1. Да посетите ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК. Там ще Ви бъде издадено решение/протокол в електронен формат за предписване на перука.
 2. Трябва на място да попълните електронно заявление към решението/протокола за съгласие с предписаната перука и нуждата от предоставянето и. Може да упълномощите друго лице, което да подаде заявлението Ви.
 3. Електронното Ви заявление ще бъде разгледано от експертни комисии на НЗОК/РЗОК и ще издадат одобрение или мотивиран отказ.Одобренията ще съдържат данни за Вас или за упълномощеното от Вас лице, регистрационен номер, дата на издаване и предписаната перука с нейния код в НЗОК системата.
 4. При издадено одобрение или мотивиран отказ Вие или упълномощеното от Вас лице ще бъдете информирани чрез писмено съобщение на посочена от Вас имейл адрес и/или по телефон. Не се налага да посещавате офис на РЗОК за да получите физически документ удостверяващ това одобрение.

След като се идентифицирате пред нас с ЕГН; ЛНЧ; имена; номер и дата на одобрението за отпускане на  предписаната перука, ние, като фирма сключила договор с РЗОК, ще ви предоставим (доставим) избраният от Вас модел.

Друга полезна информация:

 • РЗОК разглежда заявления за отпускане на ПСПСМИ на обща стойност до 1000 лв.
 • Само НЗОК разглежда заявления за отпускане на ПСПСМИ на обща стойност равна или по-висока от 1000 лв.
 • Единствено когато поради технически причини от ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК не могат да подадат заявлението за отпускане на ПСПСМИ по електронен път към РЗОК, само тогава има предвидена възможност за подаването му на хартия.
 • Предписването на ПСПСМИ се извършва по спецификацията на НЗОК с код, без да се посочват конкретни търговски имена на продукти или фирми.

Ако помощното средство се получава не от упълномощеното лице, а негов близък или роднина, е необходимо лицето да има пълномощно.

Ние предлагаме и безплатна доставка за всички перуки за хора с увреждания  на стойност над 199 лв., при закупуване от сайта PERUKI.BG.

Моля имайте в предвид, че поради изисквания на НЗОК, за наше съжаление на този етап, продукти закупени от сайта с плащане от НЗОК, не могат да бъдат връщани или заменяни, след като ние като търговец, сме регистрирали сделката с Вашите данни за плащане през системата на НЗОК. По тази причина, Ви съветваме да сте сигурни в избора си преди да подадете заявка за безплатно получаване през НЗОК. Нашите консултанти са на Ваше разположение за всякакви въпроси свързани с продуктите ни.

Позвънете на 0896701150 или 0883209040 или на националния ни номер 0700 800 40 за да се свържете с нас.

Меню

Получаване през НЗОК

Настройки

Create a free account to save loved items.

Sign in

Създайте безплатен профил, за да използвате списъка с желания.

Вход